Skvělá a rychlá pizza
23. 5. 2007
Těsto:
250 g hladké mouky
1/8 l mléka
50 g másla
1 vejce
1 lžička soli
2 lžičky kypřícího prášku
Příprava:
Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem, osolím, přidáme mléko, vejce a zapracujeme změklé máslo. Všechny suroviny spojíme a dobře prohněteme.
Těsto necháme asi 15 minut odpočinout. Potom je již připraveno k dalšímu zpracování.
Já osobně "bobek" těsta rozpůlím a vyválím dotenka, takže jsou z něj 2 pizzy velké skoro přes celý plech... Kdo má raději vyšší těsto, tak buď nepůlit a nebo máte 2 menší.
Těsto pomažu směsí z kečupu, česneku a koření na pizzu (vše smíchané dohromady) a navrch dám, co máme zrovna doma a co má kdo rád (šunka, rajčata, papriky, kukuřice, špenát, olivy, tuňák, vejce, sýr apod...) - fantazii se meze nekladou!
Takhle vypadá před upečením (šunka, rajčátka, paprika zelená a žlutá, hermelín a olivy)...: